[Billede af firmalogo]  

Startside Feedback Søg Login

Foredrag
Vi er altid i bevægelse....

 

Startside
VOTACO
Artikler
Produkter
Landkort og foto
Personale
Foredrag
Info
Musik til festen

 

 

Fremtidens intelligente hjem

 
Varighed: 2.0 timer + efterfølgende debat

Pris: 1500.00 kr. + transport

 
 
Før foredraget kan rekvireres ½ times video med indslag fra DR1 og TV2 samt udpluk fra foredraget.
Endvidere kan VOTACO - siderne på www.ege-data.dk frit kopieres.

Formålet med foredraget er at forsøge at skabe et billede af samfundet, som det vil se ud om en lille generation.
Computere og robotter vil i stadig stigende grad overtage trivielle opgaver og bevirke, at vores arbejdsliv og hjemmeliv vil
blive mere følelsesrettet og legende.

 Opslag 

Jørn Christiansen: "Fremtidens intelligente hjem"

Jørn Christiansen er tidligere skolelærer og computer-græsrod". Jørn Christiansens indlæg vil bl.a. handle om intelligente huse, om overvågning som kontrol eller frihed, om neurale netværk og om tale som grænseflade mellem computer og menneske. 

Jørn har gennem årene skabt et computerstyrede hjem, hvor en talende computer ved navn "VOTACO" - VOres TAlende COmputer - vækker familien om morgenen, tænder og slukker lys, minder familien om hvornår der er fritidsaktiviteter, holder øje med om huset er tomt eller der er forsøg på indbrud, minder om begivenheder, sender besked til mobiltelefonen hvis der er noget galt i huset osv. - Indslaget virker ret provokerende; spændende for dem, der fascineres af computerteknologiens muligheder, og skræmmende for dem, der frygter det totale overvågningssamfund. 

Der er således stof til diskussion af den hårfine grænse mellem teknologi som hjælpemiddel og teknologi som "big brother". Jørn Christiansen ser samfundsudviklingen som en opadstigen I Maslows behovspyramide, hvor mennesket med informationsalderen er nået til at frigøre hjernen fra rutinearbejde, og derfor nu begynder at bruge den "for sjov". Det næste samfund "følelsessamfundet" er ikke en beherskelse af information - det klarer maskinerne - men en bestræbelse på at opfylde følelsesmæssige behov.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

På grund af firmaets aktiviteter i Rusland tilbydes også forskellige foredrag med følgende indhold:

 

1. Mine russiske oplevelser.

 Varighed: 2.0 timer + efterfølgende debat
Pris: 500.00 kr. + transport

 Opslag 

Jørn Christiansen: "Mine russiske oplevelser"

 Jørn Christiansen kommer i dette foredrag ind på Ruslands forhold generelt, storbyen Moskva med Kreml og metro, Izhevsk med Kalasnikov, Barnaul som typisk Sibirisk by, Ufa i det olierige Baskirien, Voronez i det sydrussiske landbrugsområde, fiskeribyen Vladivostok i det fjerne østen, indenrigsflyvning i Rusland, bopæl i landsbyen Khava, den russisk vinter, kontraster som rig/fattig og nyt/gammelt, begivenheder og højtider, markedspladser, el- og gasinstallationer, transport, mad, vodka, russiske kvinder, affald og russisk sprog.

Foredraget understøttes af egne billeder

 2. I Gagarins fodspor.

 Varighed: 2.0 timer + efterfølgende debat
Pris: 500.00 kr. + transport

 Opslag 

Jørn Christiansen: "I Gagarins fodspor"

Jørn Christiansen gennemgår sin rejse til kosmodromen i Baikonur med opsendelse af kosmonauter. Han går i kosmonauten Gagarins fodspor fra fødsel til død. Der kommer facts om Gagarin, opsendelse af Sputnik i 50erne, Saratov og Engels hvor Gagarin landede, opsendelse af nutidens kosmonauter fra Baikonur i Kasakhstan hvor Gagarin var den første, besøg i Gagarins beboelse, Soyuz raketten en kosmisk slider, rumrejser og problemer, enorme samlehaller på stedet, Baikonur en kunstig by i ørkenen, egne erfaringer, Dansk deltagelse i rumfart med Andreas Mortensen, astronauters forhold samt russisk sprog.

Foredraget understøttes af egne billeder og videoer.

 3. Flodsejlads på Volga.

Varighed: 2.0 timer + efterfølgende debat
Pris: 500.00 kr. + transport

 Opslag 

Jørn Christiansen: "Flodsejlads på Volga"

 Ud fra egne oplevelser kommer Jørn Christiansen i dette foredrag ind på Volgas betydning for Rusland. Volga er enorm stor med en bredde op til 65 km. og hovedhjørnestenen i al russisk indenlands flodtransport, men samtidig også et yndet turistmål med fantastiske muligheder fra nord til syd. Han kommer ind på facts om floden, det søde liv om bord på krydstogsskibe, byen Saratov og kosmonauten Gagarin, Volga og bryllupper, Volgograd (Stalingrad) og vendepunkt for 2. Verdenskrig , sluser, Astrakhan og Det Kaspiske Hav, delta og sumpområder, vikinger og russisk sprog.

Foredraget understøttes af egne billeder

 

 4. Pilgrimsrejse til Armenien.

Varighed: 2.0 timer + efterfølgende debat
Pris: 500.00 kr. + transport

 Opslag 

Jørn Christiansen: "Pilgrimsrejse til Armenien"

 Ud fra egne oplevelser kommer Jørn Christiansen i dette foredrag ind på Armeniens betydning som den kristne religions arnested. Armenien rummer det meste af  ”Det gamle Testamente”:  Ararat bjerget – hvor Noah strandede efter Syndfloden, Edens have – Paradis mellem Eufrat og Tigris, Yerevan – hvor Jesus viste sig år 400, Noratus – verdens ældste kristne kirkegård samt utallige øde beliggende klostre. Jørn Christiansen har gennem sine besøg på disse bibelske steder oplevet de stærke og spændende bibelske fortællinger tæt på, samt deres betydning for de nulevende armenere, kristendommen og vores kultur.

Foredraget understøttes af egne billeder, videoer og Armensk musik

 

 

Hvis du vil have yderligere oplysninger, kan du kontakte:

Ege-Data Consult ApS
Dalgasvej 5, DK-7470 Karup J, Denmark
Telefon: +45 86662474
Fax: +45 86661098

 

Send e-mail til cramer_rune@hotmail.com med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.
Copyright © 2017 Ege-Data Consult ApS
Senest opdateret: 22. februar 2017